Varukorg
✓ Hög kundnöjdhet ✓ Bra priser ✓ Snabb leverans

Hur säkert är kondom?

Många har nog hört att skyddat sex, alltså sex med kondom eller femidom, är det enda sättet att undvika oönskad graviditet och könssjukdomar. Men är kondomen verkligen det säkraste alternativet? Hur säkert är det egentligen att använda en kondom för att skydda mot graviditet?

HUR SÄKER ÄR KONDOMEN SOM PREVENTIVMEDEL?

Exakt hur väl en kondom fungerar som preventivmedel är svårt att säga och mycket beror på om den har använts på rätt sätt. Kondomer anses ge ett bra skydd mot oönskad graviditet men bör kombineras med andra preventivmedel som p-stav eller spiral för att vara så säkert som möjligt.

SKYDDAR KONDOMER MOT KÖNSSJUKDOMAR?

Kondomen och femidomen anses ge ett mycket bra skydd mot könssjukdomar och är de enda alternativen som både är ett preventivmedel och skyddar mot könssjukdomar. Inget skydd är hundraprocentigt, därför är det viktigt att du testar dig regelbundet, även om du alltid använder kondom.

FÖR ATT SAMMANFATTA

Kondomer anses ge ett bra skydd mot både graviditet och könssjukdomar. Kondomen är dock inte det 100% skydd som många tror och behöver användas på rätt sätt för att fungera effektivt.