Varukorg
✓ Hög kundnöjdhet ✓ Bra priser ✓ Snabb leverans

Så väljer du rätt storlek på kondomen

För att en kondom ska kunna fungera så effektivt som möjligt är det viktigt att du alltid använder en kondom som passar dig. För stora kondomer har en tendens att glida av eller läcka. Använder du däremot en kondom som är för liten för dig finns risken att den spricker under samlaget. Precis som med allt annat i livet handlar valet av kondomstorlek om måtta. 

MÄT DIG FÖR ATT HITTA RÄTT KONDOMSTORLEK

Det enklaste sättet att hitta en kondomstorlek som passar dig är att utgå ifrån din egen kropp. Börja med att mäta din penis!

Så mäter du dig för att hitta rätt storlek på kondomen

Börja med att ta fram ett måttband. Har du inte tillgång till ett måttband kan du använda ett snöre och en måttstock eller linjal istället.

Steg 1: Börja med att mäta din längd. Detta göra genom att hålla ett måttband eller en linjal längs din erigerade penis och anteckna dess längd. 

Steg 2: Mät din omkrets. Dra ett måttband eller en bit snöre runt runt den tjockaste delen av din penis. Använde du ett måttband kan du snabbt anteckna det mått du ser. Använde du ett snöre ska du mäta snöret med en linjal eller måttstock. För kondomens passform är det viktigare att ha rätt omkrets än längd så se till att vara ärlig och inte addera eller subtrahera några millimeter utifrån eget tycke.

ATT VÄLJA RÄTT STORLEK PÅ KONDOMEN

En kondoms storlek brukar delas upp i tre olika mått. Bredd (omkretsen halverad), Omkrets och längd. Generellt sett är dessa mått utskrivna i millimeter för att ge dig bästa möjliga precision. 

De allra flesta standarkondomerna har följande mått:

  • Bredd: 51-53 mm
  • Omkrets: 103-106 mm
  • Längd: 180 – 185 mm

Som vi nämner tidigare är det bättre att ha en kondom som är för lång än en som är för smal. Använd följande tabell för att avgöra om du behöver en tightare eller bredare kondom. 

  • Har du en omkrets på 9-11 cm bör du använda en kondom som är 98-100 mm i omkrets. (Tightare kondom)
  • Har du en omkrets på 11-12 cm bör du använda en kondom som är 103-106 mm i omkrets. (Oftast Standard)
  • Har du en omkrets på 12-13 cm bör du använda en kondom som är 110-116 mm i omkrets. (Oftast Large)
  • Har du en omkrets på 13-15 cm bör du använda en kondom som är 120mm tjock. (Oftast XL)